Lakenvelder rundvlees

Het Lakenvelder rund is één van de laatste oer Hollandse runderrassen. Het vlees van Lakenvelder runderen staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. Echter, omdat het een vrij langzaam groeiend ras is bleek het jarenlang niet in trek bij slagers en consumenten, met het gevolg dat het ras bijna was uitgestorven. Van Ommeren Vlees, specialist in exclusief vlees voor de Horeca, zet zich nu samen met een selecte groep boeren in om het Lakenvelder rundvlees weer op de kaart te zetten. Ze volgen daarmee de Slow Food beweging die het Lakenvelder rundvlees heeft opgenomen in de Ark van de Smaak.
Door te kiezen voor Lakenvelder rundvlees draagt u bij aan het behoud van dit bijzondere ras.

Streekproduct

Van Ommeren Vlees heeft er zeer bewust voor gekozen om te werken met kleine boerderijen uit de streek. Deze boerderijen zijn familiebedrijven waar de boer de beesten bij naam kent. Hij maakt twee maal per dag een ronde door de weide en de stal. Zo kan hij meteen zien of een dier lekker in zijn vel zit. Deze bijzondere aandacht maakt dat preventief antibiotica gebruik niet nodig is. Naast gras uit de eigen weide gebruikt de boer kuilvoer en granen. Als hij dit niet allemaal zelf kan verbouwen, betrekt hij dit van boeren uit dezelfde streek. Als de Lakenvelder runderen slachtrijp zijn, worden ze bij de dichtstbijzijnde slachterij geslacht. Ook hier geldt weer dat deze slachterij een kleinschalig familiebedrijf is.

Het vlees

Lakenvelder runderen kenmerken zich door hun rustige aard. Dit proeft u terug in het vlees; het is zeer mals. Dit geeft, in combinatie met de langere tijd die nodig is om de runderen slachtrijp te laten worden een mooi, dooraderd en zeer smaakvol stuk vlees. Onderdelen die bij regulier rundvlees alleen als braadlappen te bereiden zijn kunt u bij Lakenvelder rundvlees gerust als biefstuk bereiden en consumeren.

<< Terug naar rundvlees

Van Ommeren Vlees

Zonnehorst 9
7207 BT Zutphen
vovlees@vovlees.nl

Telefoon: 0575-566380
Fax: 0575-566771